Categorii

Fumarita (Fumaria officinalis) - Combatere cu ajutorul erbicidelor

Cum scapam de Fumarita


Fumarita

Fumarita (Fumaria officinalis)

Aceasta este o buruiana dicotiledonata, anuala, ce are o culoare albastrui-verzuie si un miros neplacut. Fumarita mai poate fi gasita si dupa denumirile de fumul pamantului, iarba de curca sau dupa denumirea stiintifica Fumaria officinalis.

Fumarita (Fumaria officinalis) poate fi observata in zonele in care solul este bogat in substante nutritive, permeabile sau cele sarace in calciu.

Fumaria officinalis germineaza in anotimpul de primavara si toamna, iar adancimea de germinare este cuprinsa intre 0,5 si 1 centimetru.

Cotiledoanele sunt lungi, ascutite la varf si petiolate, iar hipocotilul (portiunea de tulpina cuprinsa intre cotiledoane si baza radacinii) este de culoare rosu deschis.

Fumarita are frunzele adevarate fine, penate, iar ramificatiile sunt petiolate. Tulpina are 1 maxim 2 tije si este puternic ramificata. Tulpina este culcata sau putin ridicata, are o culoare rosiatica si o inaltime ce nu depaseste 30 de centimetri.

Fumaria officinalis are flori de dimensiuni mici si alungite, de culoare violet, iar varful corolei este de rosu inchis, aproape negru.

Perioada de inflorire la Fumarita are loc in lunile aprilie – septembrie, iar aceasta buruiana poate produce pana la 400 de seminte per planta (intre 300 si 1600).

Este recomandat ca in cazul in care in cultura/gradina dumneavoastra apare Fumarita (Fumaria officinalis) sa o combateti folosind erbicide specifice culturii.

Fumarita (Fumaria officinalis) – Combatere – Erbicide:

Titus 25 DF – Acesta este un erbicid sistemic ideal pentru combaterea buruienilor anuale si perene.

Fumarita

Citeste si articolul despre Lungurica.