Categorii

Fainarea tutunului (Erysiphe cichoracearum) - Sfaturi pentru combatere

SImptome - Prevenire - Control


Fainarea tutunului

Fainarea tutunului

Erysiphe cichoracearum (Fainarea tutunului) este un agent patogen al plantei care cauzează boala de fainare a cucurbitelor , inclusiv pepene galben, castravete, dovleac și dovlecei. Simptomele primare sunt sub forma de pete de culoare alba, asemănătoare pudrei pe frunze și tulpini.

Boala este relativ răspândită în țările care cultivă tutun din Europa, SUA, Asia și Africa și poate provoca daune grave prin deprecierea frunzelor.

Care sunt simptomele fainarii tutunului:

În iulie și august, se poate observa o pâslă subțire de miceliu pe partea inferioară a frunzei, mai întâi ca izolat, apoi ca pete unificate.

Sub pâsla care capătă un aspect pudrat, țesuturile se îngălbenesc și se usucă. În cazurile severe, pâsla acoperă partea superioară a frunzei. Puncte de dimensiuni mici, de culoare neagra, apar în pâsla miceliului, conferindu-i o culoare gri.

Agentul Patogen - Erysiphe cichoracearum:

Erysiphe cichoracearum, ciuperca se răspândește de la o plantă la alta prin sporii transportați de vânt și de ploaie, iar rezistența ciupercii în timpul iernii și răspândirea ei în anul următor, este asigurată de fructele rezistente ale ciupercii (cleistotecii) ).

Ciuperca are numeroase forme speciale și poate fi raspandita la peste 67 de plante gazdă.

Prevenire și control - Erysiphe cichoracearum:

Măsurile preventive împotriva infestării includ: măsuri de igienă a culturilor, respectarea sistemului de rotație a culturilor, utilizarea speciilor rezistente.

Metode de combatere ale fainarii tutunului - Erysiphe cichoracearum:

Karathane gold 350 EC - Acesta este un fungicid cu actiune de contact ce poate fi folosit pentru combaterea fainarii la vita de vie si mar.

Microthiol special WDG - Acesta este un fungicid de contact care se poate folosi in culturile de castraveti, coacaze, grau, mar, orz, piersic, tutun, vita de vie.

Thiovit Jet 80 WG - Acesta este un fungicid de contact care poate fi folosit in culturile de ardei, cais, castraveti, dovleac, dovlecei, grau, gutui, mar, morcov, par. Thiovit Jet 80 WG poate fi folosit pentru combaterea fainarii.

Fainarea tutunului

Citeste si articolul despre Fainarea vitei de vie.

Produse recomandate

-27%
Thiovit Jet 80 WG, 30 g
Thiovit Jet 80 WG, 30 g
3,92 Lei
5,36 Lei
-16%
Thiovit Jet 80 WG, 300 g
Thiovit Jet 80 WG, 300 g
13,31 Lei
15,93 Lei
-41%
Microthiol Special WDG, 500 g
Microthiol Special WDG, 500 g
14,00 Lei
23,79 Lei