Erbicid Gazon

Avantajul buruienilor este capacitatea lor de reproducere si raspandire. Combaterea buruienilor prin inlaturarea lor mecanica sau manuala, adica plivitul, nu este intotdeauna o optiune, mai ales atunci cand te confrunti cu buruieni ce se reproduc in mod vegetativ. Orice fragment din radacinile acestora, ramas in sol sau uneori chiar pe sol, se poate reface intr-o noua planta, capabila adeseori sa mai produca si mii de seminte.

Dupa ce ai identificat ce fel de buruieni au ajuns pe gazon, e timpul sa afli cum sa le combati. Un factor la fel de important este momentul aplicarii acestor substante. E posibil ca, aplicate in momente nepotrivite, erbicidele sa nu aiba nici un efect asupra plantelor. Ziua aplicarii trebuie sa fie rezonabila ca temperatura si viteza vantului. Este ideal sa nu bata vantul pentru ca erbicidul sa nu ajunga pe plantele pe care doresti sa le protejezi, mai ales daca e vorba despre un erbicid de contact sau unul total. Temperatura nu poate sa fie nici ea prea mare, asadar neaparat sa te asiguri ca sunt sub 25 de grade Celsius.

Momentul aplicarii si erbicidul selectat in mod corect pentru combaterea buruienilor specifice din gradina ta vor duce la rezultatele pozitive pe care le doresti. In cazul in care vrei sa aplici erbicide in momentul inoportun, intr-un dozaj altfel decat cel recomandat de producator, in conditii nepotrivite, rezultatele aplicarii vor fi foarte diferite.

In aceasta categorie vei gasi erbicide ce pot fi folosite atat la gazon cat si la porumb, grau, etc.

Pentru erbicide folosite la culturi precum cele de ceapa, fasole, etc puteti accesa categoria noastra de Erbicide Totale.