Categorii

Dieffenbachia - Cultivare, ingrijire si conditii necesare de mediu

Ingrasamant - Ingrijire - Daunatori


Dieffenbachia

Dieffenbachia

Dieffenbachia este un gen de plante care fac parte din familia Araceae. Genul de plante Dieffenbachia este originar din Mexic si America de Sud.

Cum sa cresti o planta Dieffenbachia

Dieffenbachia, genul cuprinde un grup mare de plante perene tropicale frumoase, dar cele mai cultivate in mod normal in sunt D. sequin e, D. oerstedii, D. maculata, si D. amoena. Frunzele plantelor de Dieffenbachia sunt ascutite, in forma de ou, intr-o varietate de combinatii de culori verde, crem si alb. O Dieffenbachia mare, bine crescuta, poate ajunge la 3 metri inaltime, cu frunze de 20 de centimetri lungime. Cu toate acestea, plantele vor atinge rareori aceasta dimensiune in situatii clasice de interior, unde veti planta specii care nu vor depasi 150 de cm. Dieffenbachia este o planta cu crestere rapida care poate atinge 70 de cm inaltime in decurs de un an de la plantarea daca primeste suficienta lumina.

Cum sa ai grija de o planta Dieffenbachia

Complicatiile cu planta Dieffenbachia pot fi pur si simplu depasite in majoritatea conditiilor. Cea mai frecventa problema cu cresterea plantelor de Dieffenbachia este umiditatea excesiva. Apa excesiva este o problema obisnuita cu multe plante de interior, iar Dieffenbachia nu face exceptie. Plantele de Dieffenbachia necesita sa fie plantate in sol bine drenat si usor umed. Atentie, solul nu trebuie sa „balteasca” (din cauza apei) deoarece acest lucru poate duce la aparitia bolilor de natura fungica.

Alte probleme cu plantele de Dieffenbachia pot fi generate de iluminarea incorecta. Cand creste Dieffenbachia, majoritatea soiurilor se descurca cel mai bine intr-o stare de lumina filtrata, unde lumina puternica pana la moderata straluceste printr-o perdea, de exemplu. Lumina filtrata este semnificativa in principal in sezonul de primavara si vara, cand planta Dieffenbachia produc frunze noi, fragede, care sunt supuse arsurilor solare daca lumina este prea stralucitoare sau straluceste direct pe planta.

Rotiti planta Dieffenbachia in mod obisnuit pentru a oferi lumina adecvata tuturor partilor plantei. Cand cresteti Dieffenbachia, din mai multe soiuri, verificati necesitatile de lumina pentru planta respectiva. Unele plante au nevoie de lumina scazuta, filtrata. Majoritatea soiurilor se descurca bine cu o locatie cu lumina scazuta, cu toate acestea, cresterea este lenta. Cand cresteti planta Dieffenbachia, fertilizati de doua ori pe luna pentru a stimula cresterea si o planta sanatoasa.

Conditii necesare de mediu pentru plantele de Dieffenbachia:

  • Lumina -Plantele Dieffenbachia sunt plante populare de interior, in mare parte deoarece se descurca bine in conditii de umbra, dar aceste plante apreciaza lumina puternica in lunile de iarna. In timpul sezonului de crestere, planta prefera locurile care sunt partial umbrite sau lumina indirecta. Planta va favoriza partea orientata spre lumina, deci rotiti periodic planta pentru a-si mentine cresterea echilibrata.
  • Sol - Folositi un un sol bine drenat, bine aerat . Asigurati-va ca drenajul este bun pentru a evita deteriorarea radacinilor.
  • Apa - In timpul sezonului de crestere, plantelor de Dieffenbachia le place umezeala regulata si nu suporta seceta. O dieffenbachia mare ar putea avea nevoie sa fie udata de doua ori pe saptamana, dar in timpul iernii, reduceti ritmul udarilor. In acelasi timp, este important sa nu exagerati udatul la plantele de dieffenbachia, care poate provoca bolio de natura fungica. Asigurati-va ca partea de sus a solului este complet uscata inainte de udare.
  • Temperatura si umiditatea - Acestei plante ii plac temperaturile medii de 18 la 25 de grade Celsius. Daca temperatura scade sub 18 grade Celsius sau daca planta este expusa la curenti reci, este posibil sa piarda frunzele inferioare si sa aiba un aspect de palmier.
  • Ingrasamant - Pentru cele mai bune rezultate, hraniti planta in mod regulat (la fiecare 4 pana la 6 saptamani) cu un ingrasamant echilibrat, diluat. Puteti folosi ingrasamantul foliar Cropmax.

Soiuri de plante Dieffenbachia

  • D. seguine este cea mai populara specie de Dieffenbachia, originara din Brazilia, cu ciorchini de frunze ovate mari, cu margini verzi, cu pete de culoare galbena sau crema. Poate creste pana la 3 metri inaltime.
  • D. amoena este o planta mare, de circa 180 de cm, cu frunze de pana la 40 de centimetri.
  • Dieffenbachia x bausei, aceasta specie are frunze de dimensiuni mari si verzi.

Daunatorii care pot aparea la plantele de Dieffenbachia sunt:

Afidele -> pentru combaterea afidelor puteti folosi insecticidele kabon sau Konflic.

Acarienii -> pentru combaterea acarienilor puteti folosi insecticidele Vertimec 1.8 Ec sau Milbeknock.

Paduchii lanosi -> pentru combaterea paduchilor lanosi puteti folosi insecticidele Mavrik 2 F sau Mospilan 20 SG.

Dieffenbachia

Citeste si articolul nostru despre Cyclamen.

Produse recomandate

Kabon, 1 litru
149,99 Lei
-10%
Mavrik 2 F, 5 ml
Mavrik 2 F, 5 ml
13,99 Lei
15,50 Lei