Categorii

Deutzia


Deutzia

Deutzia

Daca sunteti in cautarea unui arbust care poate inflori la umbra, aceasta ar putea fi planta perfecta pentru dumneavoastra. Florile dese ale acestui arbust in forma de movila si conditiile de dezvoltare flexibile sunt un plus clar pentru multi gradinari.

Ce este Deutzia:

Deutzia este un grup de aproximativ 60 de specii, dintre care majoritatea sunt originare din China si din alte parti din Asia, in timp ce cateva provin din Europa si America Centrala. Acesti arbusti au ramuri lungi, arcuite, care le ofera un aspect minunat. Deutzias, ca si hortensiile , produc flori mici, care cresc abundent in grupuri. Cu toate acestea, florile de deutzia arata destul de diferit, petalele unor specii sunt alungite si usor aplecate, iar altele in forma de clopot sau deschise. Aceste flori parfumate sunt de culoare alba sau au nuantate de roz si apar timp de aproximativ doua saptamani la inceputul primaverii pana la mijlocul verii. Deutzia produce frunze de culoare verde deschis, iar unele soiuri dezvolta frunze de culoare rosie in toamna.

Cum sa cresti Deutzia:

Ingrijirea plantelor Deutzia este in general simpla. Aceste plante sunt tolerante la o gama larga de conditii ale solului si nu sufera de probleme semnificative de boli. Exceptia este ca pot fi afectate de umiditatea excesiva din solul slab drenat sau de seceta.

Unele specii pot avea nevoi diferite, deci asigurati-va ca stiti ce specie de Deutzia ati cultivati. Plantele de deutzia in crestere necesita taierea in fiecare an pentru a arata cat mai bine. Tundeti arbustii de deutzia imediat dupa ce perioada de inflorire s-a terminat.

Deutzia infloreste abia in al doilea an, deci daca taiati prea tarziu in sezon, riscati sa indepartati mugurii florali in curs de dezvoltare care vor produce infloririle de anul viitor.

Soiuri comune de Deutzia:

Deutzia scabra - a fost cultivata in Japonia de sute de ani si a fost populara in gradinile americane de la mijlocul pana la sfarsitul anilor 1800. Are flori mici, de culoare alba, adesea dublate, care acopera ramurile. Aceasta specie creste pana la 3 metri inaltime si tolereaza umbra.

Deutzia scabra

Deutzia gracilis - este printre cele mai populare specii pentru plantatii ornamentale. Tolereaza fie soarele plin, fie umbra partiala. Se poate dezvolta intr-o gama larga de conditii de pH , inclusiv sol alcalin, dar necesita ca solul sa fie umed si bine drenat. Aceste plante cresc, in general, intre 0,6 si 1 metru inaltime.

Deutzia gracilis

Deutzia x lemoinei este o forma hibrida cu flori foarte abundente. Creste intre 1,5 si 2 metri inaltime.

Tunderea si ingrijirea deutziei:

Odata stabilita, deutzia este o planta care are nevoie de putina ingrijire. Cu toate acestea, necesita o atentie atat pentru taiere, cat si pentru udare, daca doriti sa sporiti inflorirea si dezvoltarea.

Taiere deutzia:

Taiati ramurile care au aparut in anul in curs cu aproximativ jumatate din lungimea acestora, cand procesul de inflorire a luat sfarsit.

Pentru a remodela sau reduce dimensiunea deutziei, este necesara taierea anuala vara, dupa inflorire.

Uneori, daca este taiata prea sever, aceasta ar putea avea nevoie de un an intreg pentru a-si reveni si a inflori din nou.

Udarea deutzia si adaugarea de ingrasaminte

Se recomanda udarea regulata in timpul anului de plantare pentru a stimula dezvoltarea radacinilor. Sau puteti folosi Razormin, un biostimulator de inradacinare pe baza de aminoacizi de origine vegetala, polizaharide, macro si microelemente. A fost creat de Atlantica Agicola pentru a obtine un raspuns rapid si eficient.

Vara, in cazul unui val de caldura sau vreme secetoasa, puteti uda dimineata sau seara.

Pentru a planta deutzia in ghivece, udarea este necesara imediat ce solul devine uscat, deoarece nevoile sunt mai mari decat ale celor care sunt puse in pamant.

In primavara, adaugarea de ingrasaminte va creste semnificativ inflorirea. Va recomandam sa utilizati Ingrasamantul Profesional, Osmocote pentru plante ornamentale.

In timp, nevoile vor creste pe masura ce planta se dezvolta, asa ca va trebui sa reinnoiti acest amendament de 2-3 ori pe parcursul anului.

Aflati mai multe despre deutzia:

Deutzia ne ofera flori frumoase in primavara, care vor dura o mare parte din vara.

Acest arbust este ornamental si foarte rezistent , ceea ce il face un arbust foarte usor de gestionat, care este la indemana oricarui gradinar.

Rezistenta sa la frig si la inghet este mare, deoarece poate supravietui atunci cand temperatura scade la aproximativ -15 grade Celsius.

Va invitam sa cititi si articolul despre Crizanteme.

Produse recomandate