Categorii

Cum scapam de tantari

Combatere - Solutii Profesionale - Consultanta


Anti Tantari

Vara este sezonul tantarilor. Exista peste 3.000 de specii diferite de tantari in lume si aproximativ 60 dintre acestea se afla pe teritoriul Romaniei, potrivit Agentiei pentru Protectia Mediului. De obicei, activitatea tantarilor incepe atunci cand temperatura pe timpul noptii sare de 20 de grade. Nu toti tantarii sunt purtatori de boli, dar mai multe dintre specii pot transmite boli potential periculoase, cele mai des intalnite sunt virusul Zika si West Nile. Fiecare specie de tantari are un tipar unic cand vine vorba de activitate si preferintele legate de hrana(unele specii ciupesc pasari, altele prefera mamiferele ca si oamenii), dar acestea au acelasi ciclu de viata si preferinte de habitat, ceea ce inseamna ca pot fi controlate cu aceleasi metode. Tehnicile care functioneaza cel mai bine au un lucru in comun: va transforma casa intr-un mediu inospitalier pentru daunatori.

Goliti orice recipient care contine apa

Insecticid Solfac Trio Ec 140, 500 ml, Bayer

Tantarii isi depun ouale in apa si au nevoie de foarte putina pentru a realiza acest lucru. Reducerea, chiar eliminarea apei statatoare reprezinta primul pas in eradicarea tantarilor. "Noi cream tot felul de zone de colectare a apei, care ofera un teren de reproducere pentru tantari", a spus Ross Jundt, expert in tantari si capuse.

O farfurie de ghiveci cu diametrul de 15 cm, cu numai 2 cm de apa poate fi o cantitate suficienta pentru reproducerea tantarilor. "Acestia au nevoie de 8 pana la 10 zile pentru a trece de la stadiul de ou, la stadiul de tantari adulti", subliniaza Jundt. "Nu dureaza mult."

El ne sfatuieste sa eliminam in mod regulat orice element care contine apa statatoare, cum ar fi farfurioarele de la ghivece, bolurile pentru caini si scaldatorile pasarilor. Apoi, daca este necesar, umpleti-le cu apa proaspata. Inlocuiti apa din bolurile cainilor si din scaldatorile pasarilor cel putin o data, chiar de doua ori pe zi; majoritatea oualor de tantar eclozeaza in 2 zile (in plus, cainele dvs. o sa fie recunoscator).

Jucariile copiilor, galetile, piscinele si orice altceva care tine apa, dar pe care nu doriti sa le aruncati, trebuie sa fie rasturnate atunci cand nu sunt folosite, astfel incat sa nu se umple cu apa.

Aruncati lucrurile nefolosite si gunoaiele

"Adevarul este ca suntem propriul nostru dusman. Noi cream habitate de tantari aproape de casa noastra", spune Jundt. Daca in curtea dvs. exista obiecte de care nu aveti nevoie si care retin apa, scapati de ele. Anvelopele vechi sunt obiectele care creeaza medii perfecte pentru ouale tantarilor. Acestea nu numai ca retin apa, ci le si ofera un mediu cald, protejat, care este perfect pentru dezvoltarea tantarilor. Aruncati-le! Daca folositi un pneu pe post de leagan, dati o gaura in partea inferioara, astfel incat apa sa se poata scurge.

Cel mai bun moment este imediat dupa o furtuna, cand apa se strange in obiectele mici la care nu v-ati fi gandit ca ar fi problematice.

Curatati jgheaburile, montati plase de tantari, tundeti gazonul

Pe timpul iernii, in jgheaburi se strang reziduri si nu se vor scurge corespunzator. Curatati jgheaburile si burlanele pentru a va asigura ca nu se infunda si in acest fel veti fi asigurat ca nu creati un mediu de reproducere pentru tantari.

Fixati gaurile din plasele ferestrelor si ale usii, astfel incat toti tantarii din exterior sa nu devina o problema in interior. In final, smulgeti buruienile din apropierea fundatiei si taiati gazonul la o inaltime mica pentru a reduce habitatele acestora.

Cum scapa rapid de tantari?

Tratati apa pe care nu o puteti arunca

Tantarilor le place apa statatoare, asigurati-va ca piscinele sunt clorurate in mod corespunzator si intretineti filtrul. Curatati filtrele fantanilor si folositi-le frecvent, acest lucru va va ajuta sa impiedicati tantarii sa depuna oua.

Pentru apa care se acumuleaza in iazuri, santuri sau butoaie de ploaie, utilizati insecticide pentru a ucide larvele de tantari. Puteti cumpara insecticide care ucid doar larvele de tantari - nu vor afecta pestii, pasarile sau alte animale din jurul gradinii. Puteti cumpara insecticide de pe site-urile specializate.

Fixati bine prelata de pe obiectele din curte

Daca utilizati prelata pentru a acoperi o gramada de lemn, o barca cu motor, gratarul sau orice alte obiecte mari, asigurati-va ca este fixata strans. In caz contrar, se vor forma piscine din apa de ploaie care se vor strange in cute. Daca prelata nu poate fi fixata strans, indepartati-o astfel incat apa sa se poata scurge.

Trateaza-ti gradina

Majoritatea magazinelor specializate in solutii si unelte pentru gradina vand solutii sau granule pentru controlul insectelor din decor. Le puteti folosi cu usurinta; cele mai multe au in compozitie substanta activa piretrina sau versiunea sintetica a acesteia, piretroida. Piretrinele sunt insecticide naturale derivate din crizanteme, dar acest lucru nu inseamna ca ele nu sunt toxice, iar piretrinele pot irita pielea daca se afla in contact direct cu aceasta, potrivit Centrului National de Informare cu privire la Pesticide.

Piretrinele pot ucide insecte daunatoare:tantari, capuse, dar pot ucide si insecte benefice cum ar fi albinele si gargaritele. Daca va decideti sa le folositi pe cont propriu, alegeti o zi calma pentru a reduce riscul imprastierii solutiei prin aer.

Daca sunteti in exterior cand tantarii sunt activi, repelentii pentru insecte si manecile lungi reprezinta cea mai buna metoda de evitare a intepaturilor tantarilor.

Va recomandam imbinarea tututor acestor solutii pentru eradicarea lor cu insecticide anti tantari - K-Othrine SC 25 Flow sau K-Othrine SC 7.5 Flow care va pot scapa de acesti daunatori, cat ati clipi. Magazinele de insecticide va pot ajuta sa alegeti substanta de care aveti nevoie pentru eradicarea tantarilor.

Toate aceste produse anti tantari le gasiti in aceasta categorie ANTI TANTARI.

Pentru mai multe articole, acceseaza pagina: --> Cum sa scapi de insecte!