Categorii

Cum scapam de soareci

Durata de viata - Inmultire - Insecticide - Cum Scapam de Soareci


Soareci

Soareci

Astazi vreau sa discutam despre care este diferenta dintre un soarece si un sobolan:

Diferentele dintre soareci si sobolani pot parea evidente pentru multi, dar unele dintre acestea pot fi mai subtile decat credeti. Bineinteles ca ambii se incadreaza in familia rozatoarelor si amandoi pot provoca daune considerabile daca va invadeaza casa, dar daca ii aveti acasa, ati putea spune daca aveti soarece sau sobolan? In functie de care este posibil sa aveti acasa, face o mare diferenta atunci cand vine vorba de tratarea lor.

Cum poti distinge un soarece de un sobolan?

Daca un proprietar de case are suficient timp sa se uite la rozatoare, este posibil sa-l poata identifica corect. Cu toate acestea, atunci cand esti in bucataria ta si vezi ceva care se trece rapid pe podea, frica si socul tau iti pot depasi capacitatea de a spune ,,oh, a fost un soarece" sau ,,oh, a fost un sobolan". Atunci te-ai intrebat: ,,A fost un soarece sau un sobolan?".

Soreci vs. Sobolan - Dimensiuni

Soarecele tipic de casa are o lungime cuprinsa intre 5 si 10 centimetri, spre deosebire de sobolanul comun, mult mai mare, care masoara intre 17 si 20 de centimetri. Desigur, poate fi usor sa se faca distinctia intre cei 2 daca ambii sunt la dimensiunea de adult, dar un sobolan care nu a ajuns in stadiu de adult si nu a atins dimensiunea completa poate arata similar cu un soarece de casa adult.

Desi culoarea soarecilor si a sobolanilor este similara, exista cateva diferente care va vor ajuta sa faceti distinctia intre cele doua. Incepand cu botul soarecilor si al sobolanilor, soarecii vor avea mai mult un nas alungit, in timp ce nasul unui sobolan este mai tesit.

Cand vine vorba de urechi, soarecii au urechile mai mici si mai rotunde, pe cand sobolanii au urechi mai mari. Soarecii tind, de asemenea, sa aiba cozi lungi si subtiri cu par, in schimb cozile de sobolan vor fi, de obicei, fara par.

Soareci vs. sobolani - Cine provoaca mai multe daune?

Daca aveti oricare dintre aceste rozatoare in casa dumneavoastra, daunele pot fi semnificative si este imperativ sa aveti un profesionist care sa abordeze situatia.

Atat sobolanii, cat si soarecii pot roade diverse structuri si fire din casa dumneavoastra, ceea ce poate duce la pericole de incendiu. Soarecii au dinti mai slabi decat sobolanii, ceea ce inseamna ca orice sursa de hrana stocata corespunzator in sticla sau metal poate impiedica soarecii sa o contamineze, dar acest lucru nu poate fi cazul sobolanilor. Sobolanii sunt mult mai puternici decat soarecii si se stie ca pod roade diverse materiale de constructie, inclusiv aluminiu, lemn, sticla, tabla, etc.

SobolanSoarece

Cat de repede se reproduc soarecii?

Adevarul este ca au capacitati reproductive uimitoare. Stiti zicala ,,se inmultesc precum iepurii?" Ei bine, cred ca ar trebui rescrisa pentru soareci. Acesti baieti mici ajung la maturitate sexuala la varsta de 4-6 saptamani. Cu o perioada scurta de gestatie de doar aproximativ trei saptamani, un soarece poate naste 5-6 pui. O femela soarece se poate imperechea imediat dupa ce a nascut, ceea ce inseamna ca soarecii pot naste a doua oara la doar 25 de zile distanta. Acest proces rapid de maturare ofera soarecilor capacitati imense de reproducere. Locuirea in interior imbunatateste aceste capacitati, deoarece se pot reproduce apoi pe tot parcursul anului. In aer liber, reproducerea are loc numai primavara, vara si toamna. Lunile de iarna sunt prea dure pentru o reproducere reusita. Acest ciclu continua pana cand soarecele moare.

Cat traiesc soarecii?

Daca credeti ca puteti evita sa va ocupati de acel soarece din casa dumneavoastra, pur si simplu asteptand sa moara, ganditi-va din nou. Ciclul de viata al unui soarece face usor de inteles de ce aceste rozatoare sunt daunatori atat de obisnuiti. In timp ce durata medie de viata a soarecelui este de numai 12 luni in aer liber, in interior, acest numar poate urca la 2 pana la 3 ani. Acest lucru se datoreaza faptului ca in interior, soarecii nu sunt expusi mediilor dure sau pradatorilor naturali. Pradatorii, cum ar fi bufnitele, soimii, pisicile, impreuna cu conditiile dure de iarna si vara pot ajuta la mentinerea populatiei de rozatoare sub control. In interior, insa, aceasta este o poveste diferita. Asta nu le lasa nimic de facut decat sa manance, sa raspandeasca boli si sa genereze generatiile viitoare. Stiind cat de eficient se reproduc acesti daunatori ar trebui sa-ti dai seama ca poate fi devastator sa ignori un soarece mic de casa, deoarece soarecele se poate inmulti si, in cel mai scurt timp, ai putea avea o infestare.

Luati-va un animal de companie pentru a scapa de soareci:

Pisici - si chiar cativa caini! - sunt descrise ca pradatori de soareci perfecti dintr-un motiv. Majoritatea animalelor de companie obisnuite sunt pradatori naturali si nu vor avea nicio problema sa puna capat problemei de infestare. Multi fermieri folosesc adesea pisici pentru a scapa de soareci si pentru a controla populatia.

Cat de rapid se reproduc soarecii:

Ciclul tipic de viata al soarecelui va varia, dar dureaza de obicei aproximativ doi ani in interior. Soarecii provoaca atat daune, cat si raspandirea bolilor, probleme agravate de rata natalitatii ridicate. In medie, un soarece adult de sex feminin poate avea peste 60 de pui intr-un an.

Etapele ciclului de viata al soarecelui

  • Odata insarcinate, rozatoarele nasc dupa trei saptamani.
  • Au intre 5 si 8 pui, iar femelele se pot reproduce de pana la 10 ori pe an.
  • La inceputul ciclului de viata al soarecilor, nou-nascutii sunt fara par si orbi.
  • Dupa doua saptamani, soarecii abia nascuti dezvolta blana subtire si dezvolta incet vederea si mobilitatea.
  • Soarecii ating maturitatea sexuala si sunt gata sa se imperecheze la aproximativ 2 luni dupa nastere.

Cele mai bune solutii pentru a scapa de soareci sunt:

Raticid racumin paste - Rodenticid din grupa anticoagulantelor autorizat la nivel European, in toate tarile UE, formulat sub forma de pasta de culoare albastra, ambalata in pliculete de 10 g, confectionate dintr-o hartie speciala, biodegradabila

Extrem de atractiv pentru rozatoare dar nepericulos pentru utilizator si animale domestice (contine repelentul de gust Bitrex(r)). Mod de utilizare: produsul va trebui sa fie utilizat de profesionisti in controlul rozatoarelor numai in statii de intoxicare inchise si in puncte de momeala acoperite (inchise, protejate).

Raticid racumin foam - Actioneaza cu acceasi eficienta si eficacitate asupra tuturor stadiilor de dezvoltare ale rozatoarelor (exemplare tinere si adulte).

Raticid kollant ratibrom - O combinatie de substante active care garanteaza o eficienta sigura asupra daunatorilor tinta,dupa prima ingerare.

Raticid super eficient doar impotriva soarecilor si sobolanilor.

Raticid kollant brody 2.5 block - Pentru utilizarea in exterior vom respecta aceleasi doze si scheme de aplicare ca la utilizarea in cladiri (100 - 200 grame de momeala Brody 2.5 Block / container sau statie de intoxicare)

Soarecii si sobolanii nu vor muri imediat dupa ce au mancat momelile Brody. Durata este de 4 - 10 zile de la ingerare si pana la moarte.

Va invitam sa cititi si articolul despre Purici.

Produse recomandate

-18%
Racumin Foam
Raticid Racumin Foam 500 ml, Bayer
146,99 Lei
179,88 Lei
-33%
Kollant Brody 2.5 Block