Categorii

Cum scapam de cartite

Semne de aparitie - Factori de mediu - Insecticide Cartite


Cartite

Cartitele - Combatere & Insecticide Eficiente

in timp ce unii oameni cred ca arata dragut, pot provoca daune grave gazonului si gradinii dumneavoastra.

Cartitele construiesc retele complexe de tuneluri si movile in pamant si ucid sau deterioreaza rapid plantele, iarba si copacii din spatiul dumneavoastra exterior. Daca doriti sa va revendicati curtea, singura solutie este sa invatati cum sa scapati de cartite.

Primele lucruri - Ce sunt cartitele?

Cartitele sunt animale mici care sapa tuneluri in pamant, despre care multi oameni cred ca au legaturi cu sobolanii sau soarecii. In timp ce cartitele si soarecii arata oarecum asemanatori (sunt amandoi mici si blanosi), sunt creaturi foarte diferite. In timp ce sobolanii si soarecii sunt rozatoare, cartitele sunt mamifere care isi petrec cea mai mare parte a vietii sub pamant, sapand tuneluri.

Ochii cartitelor sunt slab dezvoltati, dar ceea ce le lipseste la vedere, compenseaza cu simtul lor de atingere. Toate cartitele au boturi foarte sensibile si palme cu gheare, pe care le folosesc pentru a sapa tuneluri.

Cartitele sunt sapatori foarte eficienti. De fapt, unele soiuri de cartitele pot sapa o vizuina de 160 de metri intr-o singura noapte. Contrar credintei populare, cartitele nu mananca radacinile plantelor si copacilor, desi fac tuneluri in jurul si sub ele. In realitate, cartitele sunt insectivore si fac tuneluri pentru a localiza viermii si alte insecte care traiesc in solul din jurul plantelor.

In numar mic, cartitele pot fi benefice pentru amenajarea teritoriului. Ele ajuta la aerisirea solului si la eliminarea excesului de populatii de insecte daunatoare. Cu toate acestea, atunci cand aveti prea multe cartite care va afecteaza amenajarea teritoriului, este timpul sa actionati.

In timp ce deteriorarea cartitelor poate parea similara cu dauna cauzata de muschi , soareci sau rozatoare, exista cativa diferentiatori cheie.

Un semn ca aveti cartite ar putea fi Iarba moarta

Pe masura ce cartitele isi fac tunelurile, ele perturba sistemul radicular al ierburilor din apropiere, ucigand iarba la nivelul suprafetei.

Gropi Cartita

Ce atrag cartitele in curtea dumneavoastra?

Cartitele isi traiesc intreaga viata in tunelurile lor, deci sunt mai susceptibile in a frecventa zone care ofera habitatul ideal pentru hranire, reproducere si vizuina.

Iata trei factori de mediu pentru care apar cartitele:

1. O multime de insecte

Cartitele mananca o multime de insecte. Dieta lor consta in viermi de pamant, gandaci si larve. Cartitele vor construi vizuini elaborate in zonele in care aceste insecte se gasesc in numar mare.

2. Temperaturi reci

Contrar credintei populare, cartitele nu sunt orbe sau nocturne. Sunt active pe tot parcursul zilei si prefera solul umed si rece, care le ajuta sa-si regleze temperatura.

3. Elemente de amenajare a teritoriului

Principalele tuneluri de constructie a cartitelor tind sa urmeze anumite elemente de amenajare a teritoriului, cum ar fi carari sau alte frontiere create de om. De asemenea, pot aparea de-a lungul unei linii de gard viu sau a altei zone protejate. Cartitele se vor ingropa, de asemenea, sub arbusti si copaci pentru a localiza insectele care traiesc in sistemele lor radiculare.

Oriunde se instaleaza cartitele, mancarea este principalul motiv - din aceasta cauza, controlul surselor lor de hrana este una dintre cele mai eficiente modalitati de a controla populatiile de cartite.

Cum scapam de cartite - Metode si insecticide

Singura metoda este sa lliminati sursele lor de hrana

Cand eliminati larvele si alte insecte din curtea dumneavoastra, cartitele se vor muta in cautarea unor surse de hrana mai bune. Daca doriti rezultate mai rapide, utilizati in schimb un insecticid.

Cea mai buna solutie anti cartite:

Fumigena impotriva cartitelor -> declanseaza un fum inecacios de dioxid de sulf la contactul cu oxigenul.

Procesul de fermentare sau incoltire din spatiile de depozitare pentru legume si fructe sunt drastic diminuate. Diferitele insecte precum musculite, tantari sunt indepartate. Pentru a scapa de cartite sau soareci de campt asezati fumigena in galerii facute de acestia si acoperiti. Pentru un efect mult mai bun va recomandam sa folositi simultan mai multe batoane fumigene.

Va invitam sa cititi si articolul despre Cariile de lemn.

Produse recomandate