Categorii

Scapa rapid de furnici


Anti Furnici

Chiar daca esti la inceput in arta gradinaritului sau ai cativa ani de experianta cu diferite culturi, daunatorii au fost dintotdeauna o problema. O invazie a acestora poate distruge o intreaga cultura intr-un timp foarte scurt, iar gradina ta se va recupera cu greu dupa un astfel de moment. Pentru prevenirea unei astfel de probleme, este neaparata nevoie de niste masuri de precautie din partea ta. In urmatoarele idei sunt prezentati doar cativa dintre daunatorii care isi pot face aparitie in cultura ta si cum poti preveni acest lucru:

Furnicile. Niste insecte infime, dar care sunt extrem de periculoase pentru gradina ta si plantele din ea, indeosebi daca au un musuroi construit in apropierea sau chiar pe cultura ta.

•Sadeste seminte de plante cu gust si miros puternic.Usturoiul, menta sau chiar busuiocul sunt doar cateva exemple de plante care iti vor proteja gradina de furnici. Gustul puternic si respingator le va indemna catre alte surse de hrana.

•Presara chili sau scortisoara peste musuroaiele acestora, dar totodata poti presara aceste doua prafuri si inconjurul plantelor afectate din gradina ta. Mirosul le va indeparta.

•O alta solutie este varsarea acidului boric in jurul musuroiului. Substantele de acest gen sunt mult mai protective si eficace impotriva furnicilor pentru o perioada destul de indelungata. Adeseori furnicile nu vor rezista substantei si exista sansa de a le elimina definitiv din cultura ta.

•Otetul poate ajuta de asemenea in eliminarea furnicilor de pe cultura ta datorita proprietatilor antifungice si antiinsecticide ale acestuia. Varsa otet intr-un pulverizator si aplica-l peste musuroiul furnicilor.

•De asemenea cafeaua este un bun protector pentru gradina ta. Ai nevoie de cafea macinata sau chiar de boabe de cafea pentru inlaturarea acestora din gradina ta.

•O alta solutie pentru inlaturarea furnicilor este cea formata din apa si clor. Mixeaza-le intr-o sticla cu pulverizator si aplica peste furnici. Trebuie mentionat faptul ca aceasta metoda este nociva pentru mediu, asa ca nu se recomnada folosirea acesteia intr-un mod excesiv.

•Una dintre cele mai simple solutii pentru rezolvarea acestei probleme, irigarea este cea mai veche metoda pentru inlaturarea furnicilor din gradina ta. Cea mai buna metoda de utilizare a apei este de a „ineca” musuroaiele sau orificiile prin care ele ies la suprafata. Pentru folosirea aceste metode in cel mai eficient mod este necesar sa urmaresti unde isi schimba furnicile adapostul si, progresiv prin „inecarea” musuroaielor noi, sa indupleci colonia sa isi mute „casa” cu totul. In cazul suprafetelor mici, solutia este mult mai simpla, se toarna direct apa clocotita pe cuibul acestora.

In cazul in care niciuna dintre aceste metode nu da rezultate, se recomanda folosirea solutilor speciale anti-furnici. Aceste solutii vor avea un efect garantat asupra acestora si le poate preveni aparitia pentru totdeauna.

Cea mai buna solutie pentru a scapa de furnici este insecticid-ul Max Force Quantum de la Bayer.

Te scapa rapid de furnici in maxim 3 zile deoarece:

· Include atractanti alimentari – in special pe baza de zaharuri – ce atrag furnicile la consum, chiar si in detrimentul surselor de hrana clasice

· Permite o interventie usoara si practica in incintele unde utilizarea insecticidelor clasice (lichide sau solide) poate genera eventuale probleme secundare

· Are efect de “moarte in cascada”, exterminand intregul cuib (musuroi)

· Nu prezinta riscuri semnificative pentru vietuitoarele non-vizate (animale de casa, copii, etc.) datorita repelentului de gust Bitrex®

· Nu are miros, nu pateaza, nu lasa urme, este clar-transparent, fapt ce-i confera avantajul de a da o aparenta de curat spatiilor tratate

Pentru exterior se folosesc granulele de la: Fastion!

Pentru mai multe articole, acceseaza pagina: --> Cum sa scapi de insecte!