Categorii

Hippeastrum - Sfaturi utile pentru ingrijire

Lumina - Udare - Ingrasamant


Hippeastrum

Hippeastrum

Hippeastrum este un gen de aproximativ 90 de specii de plante si peste 600 de hibrizi si soiuri de plante perene. Florile au de obicei o culoare rosie, roz sau alba. Va puteti astepta ca planta de Amaryllis sa infloreasca timp de sapte saptamani sau mai mult.

Inflorirea la Hippeastrum

Daca aveti deja plante de hippeastrum in ghiveci, viitoarele infloriri pot fi controlate prin stabilirea plantei in aer liber pentru a creste pana vara, aducand-o in interior.

Hippeastrum - Ingrijire

Lumina

Hippeastrum va creste in zone insorite, dar se descurca si in conditii de umbra partiala. In aer liber, umbra stralucitoare este cel mai bun mediu. Crescute ca plante in ghivece in interior, prefera soarele diminetii, dar si umbra de dupa-amiaza.

Sol

In aer liber, cresteti bulbii de hippeastrum intr-un sol fertil, bine drenat. Atunci cand cultivati bulbi in ghivece, utilizati un amestec de sol de ghiveci de buna calitate si bine drenat.

Udare

In perioada de crestere / inflorire, udati-va plantele de hippeastrum ori de cate ori solul de la suprafata (si maxim 2 centimetri in sol) se simte uscat.

Ingrasamant

In perioada de crestere, oferiti plantelor de hippeastrum un ingrasamant solubil in apa, la fiecare doua pana la trei saptamani. Dupa inflorire, nu mai oferiti ingrasamant pentru a induce repausul necesar pentru dezvoltarea bulbilor. Puteti folosi un ingrasamant profesional pentru plante ornamentale Osmocote Start.

Osmocote Start este un ingrasamant profesional pentru plante ornamentale, iar din acest motiv plantele dumneavoastra nu vor suferii niciodata de un aport scazut cand vine vorba despre nutrienti. Nutrientii care sunt eliberati de ingrasamantul Osmocote tin cont 100% de ritmul de crestere al plantelor dumneavoastra, acest lucru facandu-l un produs foarte eficare si sigur.

Pentru o fixare mai buna a sistemului radicular puteti folosi un biostimulator de inradacinare Razormin.

Hippeastrum

Soiuri de Hippeastrum

Exista zeci de soiuri de amaryllis diferite, iar alegerea depinde intr-adevar de culoarea florii care va place cel mai mult. Unele alegeri recomandate includ:

Hippeastrum vittatum - are flori albe, iar din aceasta specie rezulta si hibrizii ce au flori cu culoare alba.

Hippeastrum rutilum - are flori de culoare rosie

Hippeastrum puniceum - are flori de culoare portocalie

Taierea

Cand florile se estompeaza, taiati tulpina de flori inapoi chiar deasupra bulbului. Continuati sa udati planta pana devine inactiva in toamna. Puteti folosi o foarfeca universala de gradina, Fiskars.

Umiditate - Hippeastrum este o planta care se poate dezvolta fara probleme in conditii de umiditate atmosferica ridicata.

Citeste si articolul despre Hedera (iedera).