Categorii

Combatere Fainarii Prunului - Podosphaera tridactyla

Simptome - Combatere Fainare la Prun


Fainare Prun

Fainare Prunului

Podosphaera tridactyla nu realizeaza pagube mari in livezile de prun, dar poate sa fie o problema mare pentru pomii samburosi in anii in care precipitatiile sunt scazute .

Cum se manifesta fainarea la prun:

Atacul acestei boli asupra frunzelor si lastarilor apare in vara, prin formarea unui miceliu pe ambele fete ale limbului.

La inceputul lunii Septembrie, pe partea din spate a frunzei, dar si pe scoarta lastarilor, apar puncte de culoare neagra. In cazul in care atacul este grav, frunzele se ingalbenesc si apoi cad.

Ciuperca se raspandeste cu ajutorul sporilor.

Cele mai eficiente fungicide impotriva fainarii la prun:

Thiovit Jet 80 WG – Acesta este un fungicid de contact ce are actiune multipla in combaterea fainarii, plus un efect secundar impotriva acarienilor. Primul tratament este recomandat sa il aplicati la aparitia simptomelor de avertizare. Tratamentele care urmeaza vor fi aplicate la un interval de 7-14 zile, pana la coacerea definitiva.

Signum - Are 2 substane active cu diferite moduri de actiune.

Zytron - Boli si ciuperci combatute: fainare, mucegai (Botrytis), patare bruna, fusarioza, mana, bacterioza, Rhizoctonia, Sclerotinia, monilioza, rapan, basicarea frunzelor ciupercile Erwinia, Sclerotinia, Sphaeroteca.

Fainare prun

Va invitam sa cititi si articolul despre Fainarea la Capsun.