Categorii

Coada vulpii (Alopecurus myosuroides) - Scapa acum de buruienile monocotiledonate

Scapa rapid de Coada vulpii


Coada vulpii

Coada vulpii (Alopecurus myosuroides)

Coada vulpii este o buruiana monocotiledonata care are cotiledoanele glabre (care nu prezinta peri) si la baza sunt adesea rosii.

Coada vulpii are frunzele inguste si cu muchii ascutite. Cuticula frunzei este lunga si groasa. Spicul este alungit si ingust si are o culoare rosiatica.

Perioada de germinare la Coada vulpii este in anotimpul de toamna la maxim 10 centimetri adancime. O singura planta poate produce intre 200 si 400 de seminte.

Perioada de inflorire are loc din luna mai pana in iunie. Coada vulpii poate aparea si afecta culturile de cereale, rapita de iarna, napi, legume sau porumb.

Coada vulpii poate provoca pagube insemnate culturii in care apare, iar din aceasta cauza este necesar sa fie combatuta cu erbicidele specifice culturii.

Coada vulpii – Erbicide – Combatere

Equip – Acesta este un erbicid ideal pentru combaterea buruienilor mono- si dicotiledonate anuale si perene.

Foxtrot 69 EW – Acest erbicid are actiune sistemica in combaterea buruienilor, este asimilat prin frunze si apoi prin radacini.

Dual Gold – Acesta este un erbicid pelicular care actioneaza ca inhibitor de crestere pe parcursul procesului de germinare.

Citeste si articolul despre Iarba vantului.

Produse recomandate

-20%
Foxtrot 69 EW, 1 litru
Foxtrot 69 EW, 1 litru
179,99 Lei
224,03 Lei
Equip, 1 litru
168,32 Lei