Categorii

Aspect - Denumiri - Combatere


Ciumafaie

Ciumafaie (Datura stramonium)

Datura stramonium este o buruiană anuală dicotiledonata a grădinilor, marginilor drumurilor și a altor terenuri cultivate. Deși este o plantă destul de izbitoare, este la fel de bine să știți că toate părțile, în special semințele, sunt extrem de otrăvitoare. Aparține familiei de Solanaceae , o familie care include si cartoful.

Ciumafaia (Datura stramonium) este cunoscuta sub mai multe denumiri, cum ar fi: laur porcesc, iarba dracului, matraguna gunoiului, marul ghimpat sau trompeta diavolului.

Datura stramonium (ciumafaia) poate atinge o inaltime a tulpinii de 20-120 de centimetri.

Ciumafaia are frunzele dispuse alternativ, de dimensiuni mari, subtiri si dintate. Fructele sunt sub forma de capsula erecta ce poate avea o lungime de 3,5-7 centimetri. Perioada de inflorire la Datura stramonium este in lunile iulie-octombrie.

Întreaga plantă este otrăvitoare, în special frunzele și semințele. De-a lungul anilor s-au găsit o serie de utilizări benefice și mai dubioase pentru plantă. Din punct de vedere medical, alcaloizii pot fi utilizați pentru a trata, de exemplu, astmul, crampele musculare și boala Parkinson.

Proprietățile otrăvitoare și halucinogene potențial dăunătoare ale acestei plante pot suna alarmant.

Semințele par să-și păstreze viabilitatea timp de mulți ani când sunt îngropate și germinează atunci când solul este deranjat. Răspândirea este facilitată de activitățile umane - în grădini pare a fi un contaminant al semințelor de păsări.

Ciumafaia (Datura stramonium) – Combatere – Erbicide

  • Surdone 70 WG – Este un erbicid cu efect sistemic si actiune de contact si reziduala, fiind absorbit prin radacini si frunze.
  • Titus 25 DF – Acesta este un erbicid sistemic ideal pentru combaterea buruienilor anuale si perene.

Ciumafaie

Citeste si articolul despre Ambrosia.

Produse recomandate

Surdone 70 WG, 1 kg
279,06 Lei
Titus 25 DF, 50 g
215,77 Lei