Categorii

Cicada gheboasa (Ceresa bubalus) - Ciclu de viata, plante atacate si metode de combatere

Simptomele atacului - Ciclu de viata - Tratamente


Cicada gheboasa

Cicada gheboasa (Ceresa bubalus)

Cicada gheboasa face parte din familia Membracidae si este originara din America de Nord. Reprezinta un daunator periculos pentru pomi, livezile tinere si vita de vie.

Cicada gheboasa – Ciclu de viata:

Ou – Ouale sunt de culoare alba si sunt de aproximativ 2 de milimetri. O femela poate depune pe tot parcursul vietii intre 90 si 100 de oua.

Larva – Larvele cicadelor au o culoare cenusiu-verde, iar corpul este turtit pe lateral. Acest stadiu poate dura intre 30 si 70 de zile.

Adult – Cicadele ajunse in stadiul de adult o dimensiune aproximativ egala cu 1 centimetru in lungime si 0,4 centimetri latime. Corpul acestora este de culoare verde si prezinta pete de dimensiuni mici. Aripile cicadei sunt transparente, iar ochii sunt proeminenti si bombati.

Cicada gheboasa – Simptomele atacului:

Cicadele provoaca mici incizii in scoarta ramurilor, astfel afectand toate vasele libere ale pomilor, intrerupand circulatia sevei. Ramurile care au fost atacate de cicade vor fructifica slab, implic productia va fi afectata.

De asemenea, ranile care au fost provocate de cicade vor permite agentilor patogeni sa se strecoare in planta, larvele hranindu-se cu frunzele multor specii de pomi fructiferi sau plante de ornament.

Cicada gheboasa – Combatere:

Ramurile care au fost atacate de cicade trebuiesc adunate si arse. Alte metode de combatere a cicadelor ar fi plantarea de pomi sanatosi, inlaturarea buruienilor care pot fi plante gazda.

Mospilan Oil 20 SG – Efectul otravitor al acestuia este asupra daunatorilor si are loc prin ingestie sau penetrare in corpul insectei.

Cicada gheboasa

Inapoi la Cicade.

Produse recomandate