Categorii

Lumina - Udare - Fertilizare - Daunatori


Chlorophytum

Chlorophytum

Chlorophytum este o planta care face parte din subfamilia, perena si care are aspect de rozeta. Aceasta este o planta de apartament, decorativa, usor de cultivat si poate arata deosebit de frumos intr-un ghiveci suspendat. Chlorophytum mai poate fi gasita dupa denumirile de planta paianjen sau voalul miresei.

Sfaturi pentru cultivarea Chlorophytum

  • Plantati intr-un ghiveci care are gauri de drenaj pentru a impiedica acumularea de balti si eventualele boli de tip fungic.
  • Asezati plantele in zone in care lumina soarelui bate indirect, deoarece lumina directa a soarelui poate arde frunzele.
  • Plantele paianjen pot fi cultivate in aer liber ca plante anuale in timpul verii. Arata deosebit de bine de-a lungul marginii unui recipient, atata timp cat sunt ferite de lumina directa a soarelui.

Chlorophytum - ingrijire

  • La inceput, in timp ce se dezvolta udati regulat, iar apoi dupa 1 an de la plantare puteti uda planta mai rar.
  • In lunile de primavara si vara, pastrati solul umed pentru a incuraja cresterea. Nu lasati solul sa se usuce prea mult.
  • Mentineti temperatura medie si umiditatea camerei. Plantele paianjen (Chlorophytum) prefera temperaturi cuprinse intre 13 si 27 deg C, ceea ce le face sa fie plante de interior, decorative excelente.
  • Fertilizati pana la doua ori pe luna in primavara si vara

Lumina

Planta paianjen iubeste un loc bine luminat, cu lumina soarelui indirecta. Cu o expunere adecvata la lumina, poate inflori pana la varf si isi poate raspandi uniform frunzele tepoase. Va creste si in locuri care primesc mai putina lumina.

Udare

Plantele paianjen (Chlorophytum) necesita o cantitate` buna de apa, dar nu necesita o rutina stricta de udare, ceea ce inseamna ca planta nu va muri daca uitati sa o udati o data. In general, udarea de 2 ori pe saptamana vara este suficient.

Umiditate si temperatura

Planta paianjen (Chlorophytum) tolereaza multe niveluri diferite de umiditate, se va descurca bine in conditii de umiditate ridicata, la fel de bine ca in camere cu aer uscat.

Planta paianjen prefera temperaturi mai calde. Poate tolera temperaturi putin peste 0 grade Celsius, dar nu va creste sau prospera cu temperaturi mai mici de 18 grade Celsius. Temperaturile ideale pentru planta de paianjen sunt in intervalul 21 grade Celsius - 32 grade Celsius.

Curatarea si taierea plantelor de paianjen (Chlorophytum)

Tunderea este esentiala pentru fiecare planta de casa, indiferent daca sunt plante de interior sau de exterior. Este ideal sa folositi un foarfec, sterilizat, pentru a nu incuraja aparitia bolilor de tip fungic. Indepartati toate frunzele decolorate, afectate de boala sau ofilite.

Fertilizarea

Planta paianjen se va bucura de fertilizare moderata, astfel incat sa puteti adauga ingrasamant la rutina de ingrijire a plantelor. Ingrasamantul va va ajuta planta sa creasca mai repede si mai puternic. Adaugarea ingrasamantului in timpul sezonului de crestere o data pe luna va fi suficienta.

Fertilizarea excesiva este o problema cu plantele paianjen si poate provoca mai multe daune decat subalimentarea. Daca varfurile dvs. de plante devin brune brune, excesul de fertilizare poate fi cauza

Sol - Chlorophytum (planta paianjen) are nevoie ca pamantul in care a fost plantata sa fie bine drenat.

Daunatorii care pot afecta dezvoltarea plantei Chlorophytum (planta paianjen) sunt afidele, iar pentru combaterea acestora puteti folosi insecticidul Decis Expert sau Karate Zeon.

Chlorophytum

Citeste si articolul despre Capsicum.

Produse recomandate

-42%
Decis Expert 100 EC, 7.5 ml
Decis Expert 100 EC, 7.5 ml
8,52 Lei
14,57 Lei
-25%
Karate Zeon 50 CS, 2 ml (fiole)
Karate Zeon 50 CS, 2 ml (fiole)
3,92 Lei
5,22 Lei