Categorii

Catalpa


Catalpa

Catalpa

Ce este un arbore de Catalpa:

Arborii Catalpa sunt specii inalte care au o inaltime cuprinsa intre 12 si 21,5 metri. Cu coroana arcuita si o durata medie de viata de 60 de ani. Frunzele sunt in forma de sageata iar culoarea acestora este verde stralucitor. In timp ce temperaturile scad iar clima se inaspreste frunzele acestuia capata o culoare galben-verzui. Florile apar primavara si tin pana la inceputul verii. Fructul este o pastaie lunga, de 20 pana la 40 de centimetri.

Cum sa cresti un arbore Catalpa :

Arborii Catalpa sunt destul de adaptabili la diferite conditii ale solului. Se comporta bine atat in plin soare dar si la umbra partiala . Cultivarea arborilor catalpa este usoara, dar au tendinta de a se dezvolta in zone in care arborele nu este nativ. Arborii se pot dezvolta de la seminte cazute, dar acest lucru este usor de evitat prin greblarea pastailor de seminte cazute.

Usurinta de ingrijire a arborelui catalpa si cresterea rapida a acestuia il fac ideal pentru zonele in care se doreste o linie de arbori cu dezvoltare rapida.

Plantarea arborelui Catalpa:

Alegeti o locatie insorita pentru cresterea arborilor Catalpa. In mod ideal, solul ar trebui sa fie umed si bogat, desi planta poate tolera soluri uscate. Sapati o groapa de doua ori mai adanca si mai lata decat radacina. Udati in fiecare saptamana bine pana cand aceasta are un sistem radicular sanatos. Odata ce arborele s-a inradacinat, nu veti mai fi nevoit sa udati atat de des.

Puteti utiliza un ingrasamant natural foliar de la Cropmax.

Ingrijirea arborilor de catalpa:

Arborii tineri trebuie taiati pentru a incuraja o dezvoltare buna. Tundeti primavara la un an dupa plantare. Acestia sunt arbori duri si nu necesita multa ingrijire. Fertilizati primavara cu un ingrasamant echilibrat pentru a stimula dezvoltarea armonioasa. Aveti grija la insecte si la alti daunatori si evitati udarea pe frunze (udati la baza arborelui), care poate provoca mucegai si probleme fungice.

Tipuri de arbore de catalpa:

Catalpa Bignonioides (Catalpa) - Acesta este originar din Statele Unite si este un arbore de talia a 3-a. Forma trunchiului este neregulata, de dimensiuni mici. Frunzisul este de culoarea verde deschis.

Catalpa Bignonioides

Catalpa Speciosa (Catalpa mare) - Acesta este originar din Statele Unite. In tara noastra poate creste ca arbore de talia a 2-a. Trunchiul acestuia este drept, iar coroana este in forma piramidala.

Catalpa se poate inmulti prin seminte, in anotimpul de primavara. In zonele in care sunt temperaturi mai scazute procesul de semanare va avea loc in sera.

Catalpa Speciosa

Daunatorii care pot afecta arborele Catalpa sunt afidele, acestea se deplaseaza de la planta la planta, pot fi gasite in colonie pe partea din spate a frunzei. Acestea se hranesc cu sucul celular, in acest fel ofilind-o.

Va recomandam sa utilizati insecticidul Decis Expert 100 EC, actioneaza prin contact si ingestie asupra insectelor daunatoare aflate in stadiul de larve sau adulti.

Va invitam sa cititi si articolul despre Castanul ornamental.

Produse recomandate