Categorii

Campsis Radicans


Campsis radicans

Campsis Radicans

Campsis radicans, sau trambita, trompeta, este originara din portiuni din sud-estul SUA. Campsis radicans este adesea folosit ca invelis decorativ pentru spaliere, pereti, etc. Campsis radicans, poate dura cativa ani dupa plantare pentru a inflori. Oferiti solul si conditiile de crestere corecte pentru a va asigura ca aceasta se dezvolta exemplar.

Plantati intr-un sol cu un pH intre 6,1 si 7,5. Adaugati cate o samanta la fiecare gropita de plantare, apoi umpleti cu solul pe care l-ati scos si aplicati un fungicid. Potrivit Departamentului Agriculturii din SUA, acest lucru previne cresterea mucegaiului.

Monitorizati solul si udati odata ce mediul de crestere se simte uscat la atingere. Ideea este de a mentine solul umed, nu saturat. Semanati semintele la inceputul toamnei.

Localizati o zona din gradina sau curtea dumneavoastra. care primeste partial soare si are un sol nisipos sau usor acid, desi Campsis radicans poate prospera si in solul sarac.

Sapati gropi suficient de mari pentru a adaposti sistemele radiculare ale plantei si suficient de adanci incat plantele sa stea la aceeasi inaltime ca in ghivece. Asezati fiecare rasad intr-o groapa individuala si umpleti-l cu solul scos inainte. Oferiti rasadurilor suficienta apa, atentie nu udati in exces.

Continuati sa monitorizati Campsis radicans in procesul de dezvoltare in anul in curs. Raspanditi un strat de mulci de 3 pana la 5 centimetri pentru a proteja planta si a preveni aparitia buruienilor.

Taierea Campsis radicans:

Unii gradinari considera ca aceasta este o planta invaziva, si da, se dezvolta foarte rapid.

Cu toate acestea, plantele Campsis radicans pot fi tinute sub control si intretinute cu ingrijire si taiere corespunzatoare.

Pentru a mentine aceste plante in forma buna si in limitele normale, precum si pentru a incuraja inflorirea, lastarii laterali lungi ar trebui sa fie taiati la aproximativ doua noduri inainte de inceperea cresterii.

Tunderea de primavara si vara indeparteaza lastarii care poarta grupurile terminale de flori portocalii.

Majoritatea profesionistilor recomanda taierea pana cand raman 2 sau 3 muguri pe tulpina - la sfarsitul iernii sau la inceputul primaverii.

Campsis radicans

Cerintele Campsis radicans:

Aceasta planta are nevoie de lumina, cel mai bine simtindu-se in zone insorite ( vegeteaza si infloreste abundent ).

Temperatura este un factor foarte important de luat in calcul inainte de plantare, Campsis radicans nu este rezistenta la temperaturi foarte scazute.

Un alt factor important decisiv in dezvoltarea Campsis radicans este umiditatea, avand nevoie de umiditate moderata, dar cu toate acestea poate rezista si perioade de timp scurte la seceta.

Dupa ce ati plantat Campsis radicans, este indicat sa udati mai des decat de obicei, acest lucru ajutand sa se acomodeze cu locul, pe parcurs ce planta se dezvolta udarea se face in functie de ce nevoi are aceasta.

Este recomandat sa fertilizati primavara cu ingrasaminte de specialitate (va recomandam sa utilizati ingrasamantul Cropmax).

Puteti citii si articolul despre Buxus.