Categorii

Ingrasaminte - Udare - Soiuri de Bougainvillea


Bougainvillea

Bougainvillea

Bougainvillea este una dintre acele plante pe care trebuie doar sa le vedeti pentru a crede. Cu florile sale superbe si forma indrazneata, cu siguranta va veti dori sa plantati si dumneavoastra una. Ingrijirea plantelor de bougainvillea nu este dificila, dar trebuie sa stiti cateva lucruri. Bougainvillea reprezinta un gen de plante spinoase ornamentale care fac parte din familia Nyctaginaceae.

Ingrijirea plantelor de Bougainvillea

Udare

Cand vine vorba de udare, Bougainvillea este destul de toleranta la seceta odata plantata. Prefera o udare abundenta la fiecare 2-3 saptamani mai degraba decat udari frecvente.

La inceput, dupa ce ati plantat (in primii doi ani), asigurati-va ca oferiti plantei bougainvillea apa regulat. Aceasta planta este susceptibila catorva tipuri de putrezire a radacinii, asa ca nu exagerati cu udatul. Solul ar trebui sa fie bine drenat, ceea ce va ajuta la prevenirea putregaiului.

Ingrasamant - Puteti folosi un ingrasamant foliar Crompax o data la 2 saptamani in perioada primavara-vara.

Daunatori care pot aparea la plantele de Bougainvillea:

Cei mai comuni daunatori care pot aparea la Bougainvillea sunt: paduchele lanos, acarienii si musculita alba.

Combatere Paduche lanos -> Mavrik 2 F, Mospilan 20 SG

Combatere Acarieni -> Milbeknock, Vertimec 1.8 EC

Musculita alba -> Actellic 50 EC, Decis Expert, Kabon

Taiere

Taierea este esentiala pentru a incuraja o noua crestere si inflorire la bougainvillea. Cel mai bun moment pentru a taia este la sfarsitul iernii / inceputul primaverii - sfarsitul lunii februarie este de obicei momentul ideal.

Profitati de aceasta ocazie pentru a va modela din nou bougainvillea, indepartand orice ramuri deteriorate sau ravasite. Limitati taierea generala la maximum 50% din planta si purtati intotdeauna manusi de gradinarit la taiere, pentru a va proteja de spini.

Lumina

Plantele de bougainvillea iubesc lumina soarelui si au nevoie de o expunere zilnica completa pentru a prospera. Din acest motiv, multi cultivatori aleg sa-si mute plantele din ghiveci in aer liber in lunile de vara, pentru a se asigura ca primeste suficienta lumina. In timpul lunilor de iarna (sau daca alegeti sa va pastrati planta in interior) alegeti un loc insorit langa o fereastra mare si luati in considerare rotirea plantei in casa pentru a obtine suficienta lumina.

Sol

Cand vine vorba de sol, plantele de bougainvillea prospera intr-un sol bine drenat, usor acid (intre un nivel de pH 5,5 si 6,0). Completati amestecul cu compost pentru a asigura un sol bogat si hranitor si optati pentru un ghiveci cu cel putin o gaura de scurgere la baza pentru a reduce riscul aparitiei bolilor de tip fungic.

Temperatura si umiditatea

Bougainvillea este o planta relativ rezistenta, capabila sa reziste la o gama de temperaturi, de la 4 pana la 27 de grade Celsius. Acestea fiind spuse, pentru ca bougainvillea sa prospere cu adevarat in interior, trebuie sa se mentina temperaturi intre 15 si 20 de grade Celsius.

Intrebari frecvente despre Bougainvillea:

Cat de repede cresc plantele de bougainvillea?

Bougainvillea, odata stabilita in zonele care ii pot oferi un mediu propice de dezvoltare (caldura si lumina), se dezvolta rapid.

Cat de des ar trebui sa udam plantele de bougainvillea?

Depinde de varsta plantei si de climatul in care o cresti. Bougainvillea care este nou plantata are nevoie de udare mai frecvent. Prefera o udare profunda la fiecare 7-14 zile.

De ce nu infloreste planta mea de bougainvillea?

Lipsa infloririi se datoreaza de obicei plantei care nu primeste suficient soare si caldura. Prea multa apa, prea mult ingrasamant si excesul taierilor pot impiedica, de asemenea, ca o bougainvillea sa infloreasca corespunzator.

Specii de bougainvillea:

B. glabra Chois - Aceasta specie are frunze de culoare verde inchis si inflorescente care sunt alcatuite din 3 bractee de culoare purpurie.

B. spectabilis Willd - Are tulpini si ramificatii care sunt acoperite cu spini de dimensiuni mari.

B. X Buttiana - Specia aceasta are frunze ce au lungimi cuprinse intre 4 si 8 centimetri cu forma eliptica.

Bougainvillea

Citeste si articolul despre Billbergia.

Produse recomandate

-42%
Decis Expert 100 EC, 7.5 ml
Decis Expert 100 EC, 7.5 ml
8,52 Lei
14,57 Lei
Kabon, 1 litru
149,99 Lei
-31%
Mospilan 20 SG, 1.5 g
Mospilan 20 SG, 1.5 g
2,99 Lei
4,32 Lei