Categorii

Beaucarnea recurvata - Sfaturi pentru ingrijire

Lumina - Udare - Ingrasamant


Beaucarnea

Beaucarnea recurvata

Aceasta planta este originara din regiunile uscate din Mexic, iar capacitatea de a retine apa in trunchiul bulbos este o adaptare a venirii dintr-un loc atat de arid.

Desi este capabil sa supravietuiasca cu putina apa si ingrijire, cel mai bine este daca este udat frecvent.

Ghid de ingrijire al plantei Beaucarnea recurvata

Lumina

Beaucarnea recurvata vor creste incet in cele mai bune momente si, desi planta se va descurca bine intr-un loc usor umbros, are nevoie de lumina puternica pentru a prospera.

Plantele cultivate la umbra nu trebuie mutate brusc intr-un loc foarte insorit. Mutati planta in noua locatie timp de cateva ore pe zi si apoi asezati-o in locul in care a fost pusa initial. Faceti acest lucru timp de o saptamana, astfel incat sa se obisnuiasca cu schimbarea intensitatii luminii. Acest lucru va impiedica arderea frunzelor si desfigurarea acestora.

Udare

La baza plantei Beaucarnea recurvata se afla o tulpina groasa umflata care are un aspect lemnos. Acesta este un organ de stocare al apei, care este capabil sa sustina planta in perioade de seceta. Acest lucru ar trebui sa va indice faptul ca planta asteapta perioade lungi intre udare. O planta de apartament excelenta pentru persoanele care cauta o ingrijire usoara.

In mod ideal, ar trebui sa urmariti sa udati de cel putin cateva ori pe luna (cel putin o data pe saptamana) si atunci cand faceti acest lucru, asigurati-va ca este o udare temeinica.

Rezervele de apa vor sustine planta daca uitati sa o udati din cand in cand, dar nu transformati acest lucru intr-un obicei.

Ingrasamint - Beaucarnea recurvata este ideal sa primeasca ingrasamant o data pe luna in primavara si vara.

Temperatura

Cand vine vorba de cerintele de temperatura, spre deosebire de majoritatea plantelor de apartament, Beaucarnea recurvata este rezistenta si va accepta temperaturi aproape sub zero grade Celsius. Expunerea plantei la o temperatura atat de scazuta, cu toate acestea, nu ar trebui sa se intample prea des.

Pentru a fi in siguranta, incercati sa nu tineti niciodata planta sub 7 deg C si, desi vor fi acceptate temperaturi mai ridicate, ar trebui sa obtineti niveluri bune de crestere la aproximativ 21 deg C.

Inmultire

Beaucarnea recurvata se inmulteste prin seminte, care sunt semanate in anotimpul de primavara, iar pentru a germina semintele au nevoie de temperaturi medii de 20 de grade Celsius.

Viteza de crestere

Beaucarnea recurvata are un proces de crestere foarte lent sau chiar deloc daca nivelurile de lumina sunt slabe sau daca nu urmati sfaturile de ingrijire pas cu pas de mai sus.

Inaltime

Majoritatea plantelor Beaucarnea recurvata (ornamentale de apartament!) nu vor atinge niciodata aceasta inaltime, dar in habitatele lor naturale, pot atinge o inaltime de 4,5 metri.

Boli si daunatori care pot aparea la Beaucarnea recurvata

Principalii daunatori sunt paduchii lanosi si acarienii, iar ca boala fungica ce poate aparea este putrezirea radacinilor.

Impotriva paduchilor lanosi -> Mavrik 2 F, Mospilan 20 SG

Impotriva acarienilor -> Vertimec 1.8 EC, Milbeknock

Combaterea putrezirii radacinii -> Basamid Granule, Folpan 80 WDG

Citeste si articolul despre Bananier.

Produse recomandate