Categorii

Arborele lui Iuda


Arborele lui Iuda

Arborele lui Iuda

Arborele lui Iuda este un arbore de dimensiuni mici, care infloreste in primavara, si arata pur si simplu extraordinar.

Arborele lui Iuda (Cercis silliquastrum), face parte din familia Fabaceae, inaltimea acestuia poate atinge intre 6 si 8 metri. Se dezvolta bine in zone insorite, dar poate suporta si zone cu partial umbra. Acesta infloreste din luna aprilie pana in luna mai, florile sunt de culoare roz-purpuriu.

Cum se planteaza arborele lui Iuda:

Ideal este sa il plantati in toamna inainte ca solul sa inghete. Acesta este sensibil la tipul de sol pe care este plantat, prefera solurile calcaroase, nu se dezvolta bine in cele acide. La plantarea acestuia puteti utiliza un ingrasamant Osmocote si un stimulator de inradacinare Razormin.

Se spune ca arborii tineri ai lui Iuda sunt destul de fragili in primii cativa ani dupa plantare.

Evitati sa plantati in zone expuse la vant prea puternic.

Incercati pe cat posibil plantarea intr-un loc insorit.

Udati constant in primul an si protejati radacinile aplicand mulci iarna.

Ingrijirea arborelui lui Iuda:

Arborele lui Iuda capata in mod natural o forma foarte eleganta atunci cand este lasat sa se dezvolte liber.

Nu este chiar obligatoriu sa-l taiati.

Tunderea este necesara numai daca doriti sa reduceti dimensiunea, si este recomandam sa o faceti dupa ce procesul de inflorire a luat sfarsit.

Acesta rezista fara probleme si la temperaturi -10 grade Celsius.

Este dorit pentru durata sa lunga de viata, care poate atingr si 100 de ani daca se dezvolta in conditii bune.

In primii ani, nu ezitati sa oferiti arborelui ingrasamant la baza, pentru a asigura dezvoltarea si inflorirea acestuia.

Tot ce trebuie stiut despre arborele lui Iuda:

Conform legendei, acesta este arborele de care l-a spanzurat Iuda pe apostol, si se gaseste peste tot in Israel. Acesta ar putea fi motivul pentru care a ramas acest nume. Dar s-ar putea sa provina pur si simplu din faptul ca este originar din Iudeea .

Acesta infloreste abundent, si este una dintre cele mai bune caracteristici distinctive ale arborelui. Este destul de usor de ingrijit si se dezvolta relativ repede.

In cele din urma, retineti ca va iesi in evidenta la fel de mult fie ca este plantat singur fie alaturi de alti arbori. Daca aveti spatiul si conditiile necesare, plantati-l singur, astfel bucurandu-va privirea ori de cate ori il admirati.

Un sfat pentru dezvoltarea buna a acestuia ar fi sa puneti mulci in jurul bazei acestuia, iarna pentru a-l feri cat mai mult de temperaturile foarte scazute.

Va invitam sa cititi si articolul despre Albizia.